Erasmus Litvanya >> Bazı Uyarılar... (4503 Read)

Full Text:PrintShare

Gittiğimiz ülkelerde ve illerde karşılaştığımız bazı problemleri buraya sıralıyorum:

 

Hostel'de kalacaksanız çevrimiçi kayıt yapan sitelerde indirim olmadığını unutmayın. Bir hostel beğendikten sonra internette araştırıp numarasını bulmaya çalışın ve arayarak gerçek fiyatı belirleyin. 

Paris'te gündüz şehri gezin, akşam hava kararmadan önce Eyfel kulesinin karşısındaki saraydan birkaç fotoğraf alın ve hava karardıktan sonra kuleye çıkın. İndikten sonra da çok yakınında bulunan Turist Tur'u ile şehri turlamanızı öneririm.

Turkcell hattınızı yurt dışına açmak için: *111# kullanın.

Tüm banka hesaplarınızın ve kartlarınızın telefon bilgilerini yurt dışına açtıracağınız hatta güncelleyin.

İtalya'da (Özellikle Venedik), ucuz restoran görüp doğrudan girdiğinizde beklemediğiniz hesap gelebilir :). Girmeden önce konuşup servis ve çatal, kaşık, peçete ücreti olup olmadığını öğrenin :).

Milan'da tren garı dışarısında satış yapanlarla sıkı pazarlığa girebiliyorsunuz :). Aynı şey Paris'te dükkanlar hariç tezgahlarda satış yapanlar için de geçerli :) (Paris'te Türkçe bilen anahtarlık satanları görünce hayrete düşmeyin :) ).

Kaunas'tan RyanAir kullanacaksanız pasaportunuzda "Number of Entries: 1" bölümü havaalanında sizi 5 dakika daha fazla tutacaktır. Bu 1 sayısının Schengen dışı ülkelere çıktığınızda geçerli olduğunu unutmayın. Yani Türkiye'ye dönerseniz dönüş için yeniden vize almanız gerekecek...

Paranızı dikkatli harcayın, son 1 ayınızda tam gezme vaktinde yurtta oturmak zorunda kalmayın :)

Language:

Türkçe (TR)

Date added:

03.05.2010 05:33:25

Added by:

Volkan Gezer

Tags:




Write a Comment

First Name Last Name:
E-Mail (will not be shown):
Title:
Comment:
Security Code: 668064


Comments to this article


No comment is found!
Top of the page