Doküman >> Almanya'da Yüksek Lisans (Master) Vize Hakkinda (Burssuz) (37396 Read)

Full Text:PrintShare

Almanya'da Yüksek Lisans için vize alırken yapılması gerekenleri aşağıya sıraladım. Benim yaptığım yanlışları yapmamanız için dikkatle okumanızı öneririm:

Eğer burs almıyorsanız işlemleriniz bayağı uzun sürmekte. Bu nedenle gitmeden en az 2 ay önceden başlamanızı öneririm. Aksi taktirde aşağıda yaşadığım sorunlarla karşılaşacaksınız.

Vize evrakları aşağıdadır ancak her an değişiklik yapılmış olabilir. Bu nedenle herhangi bir mesuliyet kabul etmemekteyim. En doğru bilgiyi çağrı merkezi size verecektir:

1.      [  ]  Müracaat şahsen yapılmak zorunda
2.      [  ]  ÖNEMLİ : Evraklar, mail gönderimindeki sıraya göre sunulmalıdır
3.      [  ]  Vize İşlem ücreti, Reşit olanlar için 60 Euro, Reşit olmayanlar için 30 Euro
Euro ve tam olarak getirilmesi gerekmektedir

4.      [  ]  10 yıldan eski olmayan en az 12 ay geçerli Pasaport
Pasaportta vize basılması için VİZELER sayfalarında en az 2 boş sayfa olması gerekiyor.

5.      [  ]  3 adet Biometrik vesikalık resim
Resmin özelliği;
* Son 6 ayda çekilip en son görünüşü yansıtmalı
* 45 X 35 mm ebatlarında olmalı.
* Kenarları çerçevesiz olması gerekmekte
* Yüzü önden yansıtmalı, başınız açık ve gözlerin tümü gözükmeli

6.      [  ]  Var ise eski Pasaportlar sunulmalı
7.      [  ]  2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu
Almanca olarak eksikiz, okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibinin kendi elyazısı ile imzalanmış 2 adet Ikamet Müsadesi Başvuru Formu. Forma başvurunuzdan önce vize bölümünün girişinden ücretsiz veya www.almanya.org.tr veya www.iks.com sayfasından ulaşabilirsiniz.

8.      [  ]  Almanya da yıllık 7908 Euro değerinde, Banka Hesabının açılması ve bloke edilmesi
- Federal Eğitim Teşvik Kanunu`na göre 7.908,- Avro para yatırılmalı ve bu paradan aylık 1/12`si
çekilebilecek durumda olmalı
- Almanya`da her bankada bloke hesap açtırabilirsiniz.
Deutsche Bank`ta bloke hesap açılması ile ilgili işlemler:

DÜZELTME: Kullanıcılardan biri artık formların bankadan indirilebildiğini söylemiştir. Bu yüzden aşağıdaki paragraf geçerliliğini yitirmiş olabilir.


Başvuru sahibi db.student@db.com internet adresinden bloke hesap açtırmak için gerekli belgelerin
gönderilmesini talep eder. Bu belgeler kendisine yine e-posta yoluyla Almanca veya İngilizce dillerinde
gönderilir. Başvuru sahibinin bu formlar üzerine atacağı imzası ve pasaportunun fotokopisi
Almanya`nın yetkili yurtdışı temsilciliği (Hukuk ve Konsolosluk Dairesi) tarafından tasdik edilmesi
gerekir. Ardından başvuru sahibi, doldurulmuş ve tasdik edilmiş formları Deutsche Bank`ın Hamburg
bürosuna gönderir ve Almanya’da ikamet edeceği adresi bildirir. Bankanın Hamburg’taki bürosu,
başvuran kişinin ikametine göre yaşayacağı yerde bulunan şubede hesabın açılmasını sağlar ve
açılan hesabın numarasını kişiye postayla ve aynı zamanda e-posta yoluyla bildirir. Başvuran kişi
açılan hesaba gerekli olan tutarı havale yoluyla yatırdıktan sonra paranın hesaba yatırıldığını yetkili
Almanya temsilciliğine belgeler.
Bloke hesap Almanya`da bloke hesap hizmeti sunan herhangi bir başka bankada da
açtırılabilir.

9.      [  ]  Tüm Schengen ülkelerinde geçerli, Seyahat ve Sağlık Sigortası aslı ve fotokopisi.
Sigorta aşağıda belirtilen hizmetleri kapsamalı ;
 - Tüm Schengen Ülkelerinde için geçerli olmalıdır.
- Teminat limiti en az 30.000,- Euro olmalıdır.
- Sigorta firmasının Schengen ülkeleri ve Lichtenstein da şubesi bulunmalı.
- Acil tıbbi müdahale, hastanede acil yatılı tedavi ve hastalık halinde ikamet edilen ülkeye geri gönderilme masraflarını içermelidir.
- Sigorta, Almanyada yaptırılacak olan Yerel Üniversite sigortasının başlangıcına kadar olan süreyi kapsamalı.
- Sigorta poliçesinin aslı ve fotokopisi sunulmalı.
- Poliçede sigortanın tüm schengen ülkelerini kapsadığına dair ibare olmalı. Sadece Avrupa capında yazması yeterli değildir.
- 65 yaşının üzerinde olan başvuru sahiplerinin yaptıracakları poliçelerde herhangi bir ihraç ve yaş sınırlaması olmamasına dikkat edilmesi gerekmekte.

Önemli: Başlangıç günlerinde saat 12.00 ve/veya bitiş günlerinde saat 12.00 yazılmış olan poliçelerin ibrazında, başlangıç ve bitiş günleri vize süresine dahil edilemez, zira vize tam gün olarak verilmektedir. Schengen ülkelerine giriş saati 12.00den sonra ve çıkış saati 12.00den önce olacağı uçuş rezervasyonu ile teyit edilse de, belirtilen tam gün uygulaması geçerlidir.

10.     [  ]  Üniversite Başvuru Teyidi veya Kabul Belgesi aslı ve iki fotokopisi
(Bewerberbestaetigung) veya (Zulassungsbescheid)

11.     [  ]  Dil kursu kayıt belgesi aslı ve iki fotokopisi
Almanya dan haftada en az 18 ders saati olan bir dil kurs kayıt belgesini aslı ve ikişer adet fotokopisi veya Almanya da öğrenim yapabilecek derecede dil bilgisi

12.     [  ]  Transkript aslı ve 2 fotokopisi + tercüme aslı ve 2 fotokopisi
13.     [  ]  Öğrenim görülecek üniversiteye ait belgeler aslı ve 2 fotokopisi ( bulunduğu şehir, bölüm, fakülte )
14.     [  ]  Öğrenim durumunu gösterir belgeler aslı  ve iki fotokopisi + tercümelerinin aslı ve 2 fotokopisi
15.     [  ]  Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi + tercüme aslı ve 2 fotokopi
Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nüfus Kayıt Örneği içeriisnde yer alan DÜŞÜNCELER bölümü eksiksiz doldurulmalıdır. (Nüfus Müdürlüğünden temin edebilirsiniz)

16.     [  ]  Okul/üniversiteden mezun olduktan sonra yapılan işlerle ilgili belge aslı ve 2 fotokopisi+ tercümesi
Çalışma belgesi, sertifika gibi evraklarla kanıtlanabilir

17.     [  ]  Türkiye`de yaşayan ebeveyne ait ikametgah ilmuhaberi aslı ve 2 fotokopisi

  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ndeki Mezuniyetim 25.06.2012’de oldu ve başvuruyu bir an önce yapabilmem için arkadaşımdan geçici mezuniyet belgesi istettim ve postalattım.  
  • 28.06.2012 Perşembe tarihinde Deutsche Bank’a bloke hesap açılması için gereken formları göndermeleri için e-posta yolladım.
  • Formlar 02.07.2012 Pazartesi günü saat 10:30’da geldi. Doğrudan formları hızlıca doldurdum ve imzaları atmak üzere İstanbul Alman Başkonsolosluğu’na gittim (İmzaların konsolosluk önünde atılması gerekiyor). 30 € işlem ücreti verdim (Eğer bursunuz varsa bu ücreti ödemiyorsunuz hatta bu işlemi hiç yapmıyorsunuz çünkü elinizde geçiminizi sağlama yönteminizi gösteren bir belge var).
  • Hesabın açılmasının 1 hafta süreceği söylenmişti ancak bir kağıda acil olduğunu ve üniversitemin 01.08.2012’de başlayacağını yazdım ve UPS ile Ertesi gün öğleden önce ulaştırma garantisi olan seçeneği seçerek yolladım. Sonuç: Gerçekten yine de 9 gün sürdü (11.07.2012 Saat 14:58 hesap açıldığına dair e-posta geldi).
  • Ziraat Bankası döviz hesabımda, istenen 7908 € halihazırda bulunuyordu doğrudan transferi yaptım ancak bir hata alıyordum. Müşteri Hizmetleri sorunu çözemedi ve uzun bir araştırmadan sonra günlük transfer limitimin 3000 € olduğunu öğrendim. İş Bankası’na gidip limit olup olmadığını sordum ve 8500 € olduğunu öğrendim.
  • Doğrudan banka şubesine gidip paramı çekmek istedim ancak parayı aynı günde vermelerinin zor olduğunu söylediler. Durumumun acil olduğunu söylediğimde insiyatif kullanıp kapanma saatine yakın verebilme ihtimallerinin olduğunu söylediler.
  • Kapanma saati gelene kadar Taksim’e gidip bir çeviri bürosuna çevrilecek evrakları ertesi gün almak üzere teslim ettim. Bu sırada gerekli olan sigorta işlemini de burada yaptım.
  • Taksim’den döner dönmez Ziraat Bankası’na geldim ve hesabımdaki parayı çekip (Saat 17:15) doğrudan İş Bankası’na yatırdım (17:25). Dekontun çıktısını aldım.
  • Eve gelip (17:45) İnternet Şubesi’nden transferi yaptım ve IKS çağrı merkezini aradım (Saat 18:00’e kadar çalışıyorlar).
  • Ertesi gün saat 11:00’a randevuyu aldım ve evrakları hazırlamaya başladım.
  • Konsolosluktan içeri girdikten sonra elimdeki dekontun yeterli olmadığını, Deutsche Bank’tan paranın yatırıldığına dair bir onay e-postası daha gelmesi gerektiğini söylediler. Ancak yine de evraklarımı teslim alıp beklemeye aldılar. Burada 60 € vize ücretini ödedim (Eğer burs alıyorsanız ödemiyorsunuz.).
  • İş Bankası’nı aradığımda transfer işleminin 5 iş günü sonra yapılacağını öğrendim.
  • Transfer 16.07.2012’de yapıldı ve doğrudan Deutsche Bank’a onayı bana göndermeleri için e-posta yolladım (14:00). Yanıt 17.07.2012 Saat 15:01’de geldi.
  • Çıktıyı alıp tekrar Taksim’e gittim ancak – aksilik değil mi – trafik sıkışıktı ve Gümüşsuyu Cad. durağına saat 15:42’de ulaştım.
  • Kapıya gittiğimde kapandığını söylediler. Konsolosluk 16:00’da kapanıyor ancak işlemleri bitirdikleri için erken kapatıyorlardı. Durumumun acil olduğunu, sadece bir evrak teslim edeceğimi söyledim ve yine iyi niyet gösterip evrağımı aldılar. Başvurumun 18.07.2012’de öğleden sonra işleme konulacağını, 1 Ağustos’a yetişmeme ihtimalinin çok olduğunu, bu nedenle bilet almamam gerektiğini söylediler.
  • 09.08.2012 tarihine kadar her gün Almanya Konsolosluğu’nu arayıp durum hakkında bilgi almaya çalıştım ancak Kaiserslautern’deki Yabancılar Birimi’nin onayının beklendiği, bu nedenle herhangi bir şey söyleyemeyeceklerini anlattılar.
  • Son çare olarak 10.08.2012’de Yabancılar Birimi’ni aradım ancak karşıdaki kişi çok az İngilizce konuşuyordu. Yine de anlaştık ve bana Pazartesi (13.08.2012) yetkili kişinin geleceğini söyledi. Pazartesi tekrar aradım bu kez de Çarşamba (15.08.2012) tarihinde aramamı söyledi.
  • Salı günü aynı birime faks gönderdim ve Çarşamba günü evraklarda bir sorun olduğu e-postası geldi. Konsolosluğa bunu bildirecektim ancak kısa bir süre sonra tekrar e-posta göndererek sorun olmadığını ve başvurumu onayladıklarını söylediler (Saat 16:30).
  • Konsolosluğa e-posta gönderip, onayın verildiğini ve gün içerisinde vizemin çıkma ihtimalinin olup olmadığını öğrendim. Yanıt olarak da gün içerisinde çıkacağı söylendi (13:30).
  • Tekrar e-posta atarak akşamki 19:40 uçağına yetişmek istediğimi söylediğimde, vizemi onayladıklarını ve kargoya (UPS) verdiklerini söylediler. UPS’i arayıp uçağımın bu gün olduğunu ve gün içerisinde yetiştirip yetiştiremeyeceklerini sordum. Onlar da çok düşük ihtimal olduğunu söylediler. Hangi şubedeyse o şubeye giderek almak istediğimi söylediğimde de konsolosluk tarafından gönderildiğinden sadece biletimi belgelersem bir form doldurarak yapılacağını söylediler.
  • Kargo takip koduna baktığımda pasaportumun hala konsoloslukta olduğunu öğrendiğimde doğrudan konsolosluğu aradım. Kargo ile almak istediğim formu doldurduğumu ancak bu akşam gitmek istediğimi ve elden teslim alıp alamayacağımı sordum. Oraya gidip durumumu anlatmam söylendi.
  • Tekrar Taksim’e gittim (15:55) ve konsolosluktaki UPS bürosuna giderek durumu anlattım. Bir form doldurarak kargoyu iptal etmek istediğimi onayladım.
  • Eve giderek (16:30) THY’den bileti aldım (Evet! Aynı gün, hatta uçuştan 3 saat önce!). Bavulum yaklaşık 2 aydır hazır olduğundan Atatürk Havalimanı’na doğrudan gittim ve uçağa yetişebildim. Havaalanında UPS tekrar arayıp pasaportumu elden teslim alıp almadığımı tekrar onaylattı! Teşekkürler UPS!

Düzeltme:

Bazı kullanıcılar bankanın gönderdiği formları yollamamı istediler. Formlar geçerliliğini yitirmiş olabilir ancak yine de bilgi açısından aşağıdan indirebilirsiniz. En geçerli form, banka tarafından gönderilecektir.

 

Hesap açma formu

Gerekli evraklar

 

Language:

Türkçe (TR)

Date added:

23.09.2012 21:20:08

Added by:

Volkan Gezer

Tags:

almanya yüksek lisans, almanya master vizesi, master vizesi evrakları, belgeleri, vize hakkında detaylı bilgi, vize kaç günde çıkar? yapılması ve yapılmaması gerekenler? almanya burssuz eğitim ücreti? ne kadara mal olur? almanya vizesi kaç günde çıkar?


Write a Comment

First Name Last Name:
E-Mail (will not be shown):
Title:
Comment:
Security Code: 293213


Comments to this article


Comment: #1^
Title: efsane
Comment:

yeahhhhh iste bu

Added by: Osman (Added by: 28.10.2012 04:56:24)
Comment: #2^
Title: adamsın
Comment: senin kedi canını ya. almanyaya geleyim sana en ucuzundan bira benden
Added by: Kemalettin Eski Fenerdeki (Added by: 03.07.2013 17:52:27)
Comment: #3^
Title: bilgi
Comment:

Selamlar doldurmamız gereken form bu sanırım değil mi? http://www.istanbul.diplo.de/contentblob/

434374/Daten/132035/Visa_Antrag_Fzf_Studium_ueber_drei_monate_DD.pdf

Yanıt: 

Merhaba, 

Evet form adresi doğru. 3 aydan uzun süreli vize formu. Yine size randevu sırasında bilgi vereceklerdir.

Added by: Mbvln Ttk (Added by: 15.08.2013 12:29:54)
Comment: #4^
Title: Bilgi
Comment:

Cevap için çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak, transkript çevirisi İngilizce mi Almanca mı olmalı? Deutche bank ın mail adresine Almanyada master yapacağım için hesap açmak istediğimi mail attım. Bu yeterlidir değil mi? Admission letter filan istemezler sanırım?

Yanıt:

Transkript İngilizce de Almanca da olabilir. Eğer okuldan İngilizce aldıysanız çevirmenize gerek yok. Evet e-posta attıysanız birkaç gün içinde size formla geri dönüş yapacaklardır. Kabul mektubunun fotokopisini (sanırım onu da konsolosluk onaylıyordu), konsoloslukta doldurduktan sonra göndereceğiniz formla birlikte göndermeniz gerekiyor.

Added by: Mbvln Ttk (Added by: 15.08.2013 21:30:31)
Comment: #5^
Title: bilgi
Comment:

Selamlar yine ben ama inanın kimse yardımcı olmuyor o yüzden 3. kere soruyorum. Deutche bank tan hala mail gelmedi form ile ilgili. Fakat internette böyle bir şey buldum. Deutche Bank international students formu. Acaba bu form o form mudur? https://www.deutsche-bank.de/pbc/download/pk-kredit_finanzierung-db_international_opening_a_bank_account_for_foreign_students.pdf

 

Yanıt:

Merhaba,

Tabii ki. Zaten bu yazıyı sorularınızı sormanız ve aynı zorlukları yaşamamanız için hazırladım. Yazımı okuduysanız, banka oldukça yavaş ve çok fazla e-posta aldıkları için muhtemelen hızlı dönüş yapamıyorlar. Gönderi yaptıktan sonra da yaklaşık 2 hafta beklemeniz gerekecek hesabınızın açılabilmesi için. Bendeki formlar farklıydı. Kontrol etmeniz için şimdi Dropbox'a yükledim. Değişiklik yapılmış olabilir bu konuda maalesef bir bilgim yok:

 

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27353329/Kontoeroeffnungsunterlagen%20Sperrkonto.pdf

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27353329/account%20opening%20documents.pdf

Added by: Mbvln (Added by: 16.08.2013 15:39:39)
Comment: #6^
Title: Detaylı ve anlaşılır
Comment:

Elinize sağlık Volkan Bey, son derece anlaşılır şekilde detayları ile açıklamışsınız. Ancak banka işlemleri için yeni bir gelişme; artık internet sitesinden formları indirmek mümkün hale gelmiş.

 

Yanıt:

Yorum için teşekkür ederim. Düzeltmeyi yaptım. :)

Added by: Sercan Aygün (Added by: 21.08.2013 14:35:05)
Comment: #7^
Title: şartlı kabul
Comment:

selamlar master öncesi almanyada dil kursuna gidecekler için ünilerden şartlı kabul almak gibi bir durum var mı, yoksa diploma, trasnkript, tavsiye mektupları vb belgeler ve dil kursu kayıt belgesi ile başvuru yeterli olur mu ?? Elektrik elektronik müh mezunuyum almancam olmadığı için mecburen öncelikle dil kursuna gitmem gerekiyor ama vize için biraz araştırma yaptığımda kimi formlar ve danışmanlık firmaları öncelikle şartlı kabul alman gerekli diyor kimileride zaten diploman var almancan da istenilen düzeye gelirse başvuru yapman için bir sıkıntı olmaz zaten şartlı kabul diye birşey yok dil kursundan sonra testDAF da istenilen şartları sağlarsan ozaman başvurun yaparsın diyorlar. Sence nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda.

Yanıt:

Bazı üniversiteler şartlı kabul yapabilirler. Sorduğun şey eğer sadece dil kursu ise, onun için yapman gerekenler konsolosluğun sitesinde ayrı bir belgede belirtilmiş. Danışman firmalarının bu konuda ne kadar yardımcı olabileceğini bilemiyorum. En doğru bilgiyi okul verebilir. Eğer sorduğun şey başvurudan önceki işlemler ile alakalı ise, çoğu üniversite dil belgesini son başvuru tarihinden sonra kabul edebiliyor. Tabii ki sınava gireceğini bir şekilde belgelemen gerekli (makbuz vb.).

Added by: Seyitcan Kobat (Added by: 26.08.2013 16:28:31)
Comment: #8^
Title: sağlık sigorta
Comment:

merhabalar ben almanyada yüksek lisans düşünüyorum interner üzeri araştırma yapıyorum.çok güzel hazırlamışsınız yazıyı öncelikle onun için teşekkür.almanyadaki üniversitelere başvuru adresleri bildiğiniz varsa paylaşır mısınız.bide sağlık sigortası türkiyedeki firmalardan yapılabiliyor mu.yapılamıyorsa o konuda gösterebileceğiniz yol varsa ve paylaşırsanız sevinirim.şimdiden tekrar teşekkürler

 

Yanıt:

Merhaba,

Doğrudan başvuru yapma adresi olarak sadece bildiğim http://www.uni-assist.de/index_en.html var. Onun dışında üniversitelere bağımsız başvuru yapmalısınız. Bunun dışında bahsettiğiniz şey vize sırasındaki sağlık sigortası ise bunu zaten Türkiye'deki firmalardan yapacaksınız. Eğer zaten İstanbul'daysanız konsolosluğun yanında bulunan vize işlem bürolarından yaptırabilirsiniz. 

Added by: Omerpir (Added by: 07.10.2013 14:01:17)
Comment: #9^
Title: Soru
Comment:

Merhaba oncelikle bu kadar ayrintili bilgilendirdigin icin cok tesekkurler. Su an senin durumuna cok benzer bir durum yasamaktayim ve mumkunse sana birkac sey danismak istiyorum. Master\a burssuz gidiyorum senin gibi. Dun Yabancilar Dairesi ile gorustum onayi yarin veririz dediler. Bugun onay henuz gelmeden zor bela konsoloslugun telefonunu dusurdum ve bir bayanla konustum onay gelirmis bugun hemen gelip elden alabilir miyim diye. Derslerim pazartesi gunu basliyor (4 gun sonra) ve yarin aksam ucagina yetismek istiyorum. Bana yarin alamama ihtimalimin %90 oldugunu soyledi. Senin ayni gun icinde aldigini ogrenince sana ne yapmami onerebilirsin diye danismak istedim. Onay bugun gelicek, yarin konsolosluga gitmeyi planliyorum. Emaillerime su ana kadar donmediler, bu konuyla ilgili henuz bir sey yazmadim. Telefonu da sadece 1 kere actilar. Ne yapmami onerirsin? Tesekkur ederim simdiden.

Yanıt:

Merhaba Deniz,

Senin için de talihsiz bir durum oluşmuş. Biletini almaman gerektiğini sana konsolosluktan söylemediler mi?

Diğer bir sorum da uçak biletini değiştirmen mümkün mü? Eğer mümkün değilse:

  • Sabah 10-12 arası konsolosluk vize bölümüne ulaşmaya çalış. 
  • Ulaşamazsan eğitim bölümünü ara
  • Onay geldiyse sorun yok, ancak onay gelmediyse yine Türkiye saati 13:00'e kadar çalışan Yabancılar Dairesi'ni ara (Cuma günü yarım mesai yapılıyor) ve durumunu anlat.
  • Onayı verirlerse tekrar konsolosluğa ulaş. Vizen yarım saat içerisinde çıkıyor. Kargo poşetine konulmadan önce oraya gidersen de sorun çıkmıyor. Eğer benim gibi kargo poşetine konulmuşsa ancak konsoloslukta ise, konsolosluğun söylemesi yeterli. Ancak kargo yola çıktıktan sonra ulaşırsan UPS'in insiyatifine kalmış demektir. Uçak biletini vs. belgelersen sanırım belirli bir yerden alabiliyorsun.

Bu arada İstanbul'da mısın Ankara mı? Yukarıdakileri sadece İstanbul için söyleyebilirim. Ankara'daki konsolosluk hakkında maalesef pek bir bilgim yok. Ancak e-postalara daha hızlı cevap veriyorlar...

Added by: Deniz (Added by: 09.10.2013 13:44:49)
Comment: #10^
Title: vize
Comment:

İlla Deutsche Banktan hesap açmanız gerekmiyor. Ben İş Bankasından açtırdım. Verdiğiniz bilgiler çok güzel, keşke daha önce görüp vizeye daha erken başvursaydım. Şu an aynı çaresizlik içindeyim, muhtemelen vizem çıkmayacak.

Added by: Işıl Top (Added by: 02.09.2014 11:11:40)
Comment: #11^
Title: Almanyada yüksek lisans
Comment:

Yeni mezun oldum ve işin en başındayım. İnternetten ne yapmam gerektiği ile ilgili bilgi toplamaya çalışırken blogunuzu gordum. 2012den bu yana ne değişti ? sizce ilk nereden baslamalıyım? hesaba para yatırılma zorunlulugu var mı? Almanyada yasayan akrabamın istek atması para yatırmanın yerıne gecer mı? ve ne gıbı farkı var? sağlık sigortası nasıl yapılır ve nerede yapılır? Uluslararası ilişkiler bölümü yüksek lisansı için sizce hangi üniversiteyi tercih etmeliyim?

Cevap:

Merhaba,

Öncelikle gec cevap icin kusura bakmayin. Ilk adim olarak üniversiteden kabul almaya bakin. Kabul geldikten sonra vize islemlerine baslayabilirsiniz. 2012den bu yana yatirmaniz gereken bloke hesap miktari artti. Örnegin 720x12 (8640) € yatirmaniz gerekiyor. Saglik sigortasi Axa sigorta veya Anadolu sigorta sanirim en uygun fiyatta yapan sigortalardi. Ancak yine de arastirin. Yaptiginiz seyahat saglik sigortasi sadece 3 aylik olacak zaten. Ardindan Almanya daki sigortaya baglanabileceksiniz. Akrabalarin finansal destek olacagini söylemesi yeterli olabilir. Ancak bunu da konsolosluga sormaniz gerekli. Uluslararasi iliskiler ile alim yapan bir üniversite bilmiyorum ne yazik ki. Yakinda bu makaleyi 2017 icin güncelleyecegim.

Added by: Nushap Akdoğan (Added by: 24.09.2016 23:51:49)
Comment: #12^
Title: Selam
Comment:

Selam ben Almanya da hazirlik dil kursuda kaydimi yaptırdım sponsorum da var kabul kagidimda geldi daha oncede turistik olarak almanyaya gittim geldim üniversite mezunuyum ama suan calismiyorum vize almam için ne gerekli yardimci olabilirmisiniz calismamam bir engel çıkartan bilirmi fakat banka hesabimda 20000 euro gösterebilirim neler götürmem gerekir kendimle? ? Dilekçe yazmam gerekiyor mu ??

Cevap:

Dil kursu hakkinda pek bilgim yok. Ancak eger kabul gelmisse size ögrenci olarak vize verecekler. Oturma izni alabilirseniz haftalik 19 saate kadar calismaniz mümkün. 8640 eurodan fazla gösterebilirseniz hesabinizda, zaten bu sorun olmayacak.

Added by: Asım Ezgin (Added by: 09.12.2016 20:16:58)
Comment: #13^
Title: Dil gerekleri
Comment:

Orijinal Mesaj:

 

Merhabalar, Ben Almanya Tübingenden İngilizce bir bölümden Yüksel lisans kabulü aldım. Yine de dil kursu kaydı gibi bir gereklilik söz konusu mudur? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Cevap:

Selam Gökce,

Öncelikle tebrikler. Okuldan kabul aldiysan okulun sartlari önemli. Ingilizce bölümden mi mezun oldun? Yoksa bir dil belgen mi var? Ayrica kabul mektubun geldi mi?

Added by: N Yıldırım (Added by: 10.07.2017 20:14:10)
Comment: #14^
Title: Ceviri
Comment:

Yaziniz cok bilgilendirici cok tesekkurler, birkac sorum var umarim yanitlarsiniz , Oncelikle nufus vukuatli orneginin almanca ya da ingilizceye cevrilmesi gerekiyor mu? Kardesim itu mezunu ve butun evraklari zaten ingilizce , almancaya cevrilmesi gerekiyor mu? Siz hangi evraklarinizi cevirttiniz? Lutfen yardimci olursaniz cok seviniriz cok cok tesekkur ederiz

Cevap:

Merhaba,

Cevaplari e-posta adresinize yolladim.

Added by: Belgin Nisan (Added by: 11.08.2017 09:34:56)
Comment: #15^
Title: Dil yeterliligi
Comment:

Merhaba ingilizce master kabulu aldim lisansi ingilizce bitirdigim bu sekilde kabul aldim vize gorusmesinde bu bir problem cikartir mi veya negatiflik yaratir mi ?

Cevap:

Merhaba,

Ben de Ingilizce okudum ve bir sıkıntı olusturmadi.

Kolay gelsin.

Added by: Ali Kurt (Added by: 14.08.2017 17:06:16)
Comment: #16^
Title: Vize
Comment:

Merhaba öncelikle yazınız için çok teşekkürler gerçekten çok aydınlatıcı olmuş. Tecrübelerinizi paylaşmanız diğer insanlar için çok faydalı olmuş. Benim danışmak istediğim nokta okuldan gelen kabul mektubu ile alakalı. Kabul mektubunun orijinali hala elime ulaşmadı ve vize başvurumu okulun gönderdiği pdfin çıktısı ile yapacağımç Öğrenmek istediğim nokta kabul belgesinin orijinaline bakıyorlar mı yani ıslak imza olması gerçekten olmazsa olmaz bir nokta mı? Senin kabul mektubunu kontrol etmişler miydi?

 

Cevap:

Selam. Vize başvurun ne zaman? Eğer yetişmezse durumu bildirirsen sorun edeceklerini sanmıyorum. Konsolosluk ile aynı şehirdeysen, eline geçtiğinde ulaştıracağını da ekleyebilirsin. 2012de başvurduğum için e-postaları aramam uzun sürdü. Okul bana sadece mektup ile yollamış. O yüzden onunla başvurmuşum :). Ayrıca tebrikler!

Added by: İlgi (Added by: 28.08.2017 16:26:16)


Top of the page