Android >> Avast Mobile Security - Ücretsiz Android Güvenlik Yazılımı İnceleme (82436 Read)

Full Text:PrintShare

 

Avast Arayüz ekranı

Metnin tamamı için Devamını Oku tıklayın.

 

Yıllardır bilgisayarımda kullandığım ve şimdi de Android telefonuma yüklediğim, sanırım ihtiyacınız olan en önemli program. Web sitesinde Türkçe açıklamaları görmek mümkün.

 

Öncelikle özelliklerinden kısaca bahsedeyim. Daha sonra seçtiğim özelliklerin detaylı anlatımını yapacağım.

 

İşte özellikler:

 

-         Antivirus: Tüm uygulamaları ve hafıza kartınızı tarama, otomatik taramalar ve veritabanı güncellemeleri, çalışma esnasında dosya taramaları.

-          Gizlilik raporu (Privacy Advisor): Kötü amaçla kullanılabilecek izinlere hangi uygulamaların eriştiğini gösterir.

-          SMS/Arama filtreleme (SMS/Call Filter): Gün(ler)e ve saat(ler)e göre mesajları, gelen veya giden çağrıları engelleme. Engellenen çağrıları telesekretere yönlendirme. Oluşturduğunuz gruplara göre kısıtlamalar yapılabiliyor. Ancak acil çağrıların engellenmesini önlemek için 6 rakamdan kısa numaraların engeli yapılmıyor.

-          Uygulama yöneticisi (Application Management): Windows Görev yöneticisine benzer bir uygulama. Uygulamaların ne kadar CPU, bellek kullandığını görün, istemediklerinizi durdurun.

-          Web Kalkanı (Web Shield): Bilgisayardaki gibi tıklanan linklerin uygun olup olmadığı kontrol edilip, uygunsuz olduğunda uyarı verilmesini sağlıyor.

-          Güvenlik duvarı (Firewall): Bir uygulamanın internet erişimini engelleyin veya sadece seçeneklerden (WiFi, 3G, uluslar arası dolaşım) istediklerinizi kullanmasını sağlayın. Bu özellik sadece kök erişimli (rooted) cihazlarda çalışır.

-          Avast! Anti-Theft (Hırsızlık Önleme): Telefonunuz kaybolduğunda veya çalındığında, bulmanızı sağlayacak veya kötü amaçlı kullanımları engelleyecek birçok özellik içeren özellik. Ayrıntılar aşağıda.

 

Detaylı özellikler:

 

Antivirus:

 

 Avast Antivirüs ekranı

 

Uygulamayı ilk açtığınızda, yüklediğinizde, belirlediğiniz zamanlarda veya talep ettiğiniz her an tarama yapabilirsiniz. Ayrıca taramada hafıza kartını da dahil edebilirsiniz. Otomatik veritabanı güncellemesi mevcut.

 

Avast Anti-Theft:

 

 Avast anti-theft basit (temel) ayarlar

Bu özellik avast’tan bağımsız, ancak aynı zamanda da tümleşik olarak çalışıyor. Telefonunuz kaybolduğunda veya çalındığında, mümkün olan tüm özellikleri uzaktan kontrol ederek bulmanızı sağlıyor. Telefonu çalanı bulduğunuzda yapabilecekleriniz için Google aramasını kullanabilirsiniz Gülümseme. Yine Web Paneli sayesinde telefona komut vermenizi de mümkün kılıyor. Yalnız Web Panelindeki komutlar için telefonunuzun internete bağlı olması gerekir. Diğer komutlar ise sadece basit SMS gönderimi ile yapılabilir.

 

Telefonunuza tamamen gizli olarak yükleniyor. Kurulumda diğer kullanıcılar tarafından tespit edilmemesi için de farklı bir isimle yükleniyor. Anlaşılmayacak bir isim girmeniz isteniyor: mesela “Ücretsiz Komik Sesler” gibi tahmin edilemeyecek bir isim giriyorsunuz ve kurulumdan sonra uygulama çekmecesinden siliniyor. Sadece uygulamaları yönet’te bu isim görünüyor (ki telefonunuza kayıp bilgisi gönderirseniz, uygulama yöneticisine de erişimi kaldırabilirsiniz). Kaldırma seçeneği de bulunmuyor. Ayrıca kurulum sırasında rastgele isim önerisi de isteyebiliyorsunuz.

Eğer telefonunuz kök erişimli ise format atılsa bile telefonda yüklü kalınması için bir seçenek de mevcut.

 

Bu özelliği aktive edebilmeniz için öncelikle telefon kullanıcısının ad ve soyad bilgisini girmeniz ve bir avast! şifresi oluşturmanız isteniyor.  Son olarak da Remote control (uzak yönetim) sayfasından telefona yeni kart takıldığında bilgilerin hangi numaralara gönderilmesi gerektiğini belirtiyorsunuz. İsterseniz, Only allow friend commands (Sadece arkadaş komutlarına izin ver) seçerseniz, sadece buraya girdiğiniz numaralardan gelen komutlar kabul edilir. Bu işlemlerden sonra Enable Anti-Theft (Hırsızlık Önlemeyi Aktive Et) ile özelliği başlatıyoruz. Bu işlemde gireceğiniz şifreyi unutmamanız çok önemli. Kurulum tamamlandıktan sonra, uygulama kendisini uygulamalar menüsünden kaldıracağı için bu şifre ile sadece iki şekilde bu uygulamaya erişebileceksiniz: avast arayüzü içerisinden ve şifrenizi normal bir arama yapar gibi tuşlayıp arama tuşuna basarak. İlk işlemde şifre ile avast arayüzünü açarak ulaşabilirsiniz. İkinci işlemi yaptığınızda arama iptal edilip arayüz açılacaktır.

 

Anti-Theft’in Özellikleri Nedir?

 

  • Özel isim: Daha önce de bahsettiğim gibi, uygulama yüklenirken tanınamayacak ve şüphelenilemeyecek bir isim vermenizi sağlıyor.
  • Gizlilik (Stealth) Modu: Aktive edildikten sonra kendini tamamen gizliyor ve uygulama yöneticisi hariç herhangi bir yerde bulunamıyor.
  • Uzaktan Kontrol (Remote Control): SMS Komutları ile telefonunuzun yerini ve eline geçenin kim olduğunu tespit edebilmeniz için mükemmel özellikler sunuyor. Komutlar aşağıda.
  • SIM kart değişikliği: Telefonu geçirenin ilk işi SIM kartı değiştirmek ve bu sayede ulaşılmasını önlemek olacaktır. Ancak sim kart değiştirildikten sonra telefon ilk açıldığında, Remote Control ayarlarında belirttiğiniz numaralara yeni telefon numarası ile mesaj gönderir. Yeri tespit edildikten sonra da ikinci mesaj gönderilir. Bu sayede telefona komut vermeniz durdurulamayacaktır.

Aşağıdaki özellikler SMS komutları ile de çalıştırılabilir.

  • Arama/SMS Yönlendirme: Yapılan veya alınan çağrıların ve mesajların kopyasının size gönderilmesini sağlayın. Ayrıca telefona, ekranda görünmeyen gizli bir arama yaptırın ve bulunulan ortamı dinleyin.
  • SMS/Çağrıları al: Silinmeden önce, kendi bilgilerinizi ve mesajlarınızı alın.
  • Siren çal: Telefondan (sessizde olsa bile) son ses seviyesinde bir siren çaldırır. Çevrede kimse varsa duymaması mümkün değil.
  • Kilit ekranı: Ekranı kilitleyin ve özel bir mesaj gösterin. Örneğin, bulana ödül, şu numaraya ulaşın vb. gibi.
  • GPS Takibi: Kapalı olsa bile GPS’i otomatik açıp düzenli olarak konum bilgisi göndermesini sağlayın. GPS ile tespit yapılamıyorsa Wi-Fi kullanılarak yaklaşık yer tespiti yapılır ve kesinlik bilgisi verilir. Aşağıdaki resmi inceleyin:

 

 Avast GPS telefon takip sayfası

Bu resimde konumum wi-fi bilgisi ile gönderildi. Doğruluk 37 metre ve telefonun bulunabileceği alan mavi çember içerisine alınmış. Aynı zamanda telefonun IMEI’sini de yazılmış (Güvenlik gerekçesiyle xxx haline getirdim).,

Not: otomatik GPS aktivasyonu kök erişimli olmayan telefonlarda Android 2.2 sürümünden sonra çalışmamaktadır. Ayrıca bazı telefonlarda GPS aktive olduğunda bir mesaj gösterildiğinden, bu özelliği test etmeniz önerilir.

  • Temizleme (Wipe): Telefonunuzdaki tüm verilerinizin güvenliği için silinmesini sağlayabilirsiniz. Bu seçeneği sadece artık telefondan ümit kestiğinizde ve verilerinizin kesinlikle kurtarılamaz hale getirilmesi için kullanın.

 

Peki ya bulan kişi fabrika ayarlarına dönerse?

 

Eğer telefonunuz kök erişimli ise, anti-theft uygulamasının kendisini korumasını isteyebilirsiniz. Bu sayede format atılsa bile uygulama silinmeyecektir.

 

Artık kullanmak istemiyorsam nasıl silerim?

 

Bunun için öncelikle avast! içerisinden veya girdiğiniz şifreyi normal arama yapar gibi arayarak anti-theft’i çalıştırın ve Basic Settings (Temel Ayarlar)’ten uygulamanın işaretini kaldırın.

Daha sonra avast arayüzünden Settings (Ayarlar) - Anti-Theft removal wizard (kaldırma sihirbazı) seçin. Ekrandaki yönergeleri izleyin.

Not: Eğer şifreyi bilmiyorsanız kaldırmanız mümkün değildir!

 

SIM Kartımı değiştirmek istiyorum, mesaj gönderilmesini nasıl engellerim?

 

SIM kartı çıkarmadan önce gelişmiş ayarlardaki otomatik kilitleme (auto-lock) özelliğinin kapalı olduğundan emin olun. Anti-Theft temel ayarlarına giderek işareti kaldırın ve telefonunuzu kapatarak SIM kartı değiştirin.

Değişiklikten sonra tekrar aktive etmeyi unutmayın. Anti-theft durdurulduğunda uygulama çekmecesinde kurduğunuz isimle görülecektir.

Yeni kart taktığınızda anti-theft arayüzüne erişirseniz, SIM kart otomatik olarak bilinen SIM kartlar listesine eklenecektir. İsterseniz Menü düğmesine basarak bilinen SIM kartların unutulmasını sağlayabilirsiniz.

 

Öneriler:

 

Bu öneriler sizin tercihinize kalmış ancak seçmenizi şiddetle öneririm.

  • Yükledikten sonra otomatik taramayı bekleyin. En fazla 5 dk. sürecektir.
  • Anti-Theft özelliğini kesinlikle kurun. Aktive etmeden önce isim, şifre ve en az 1 yedek telefon numarası girmeniz gerekiyor. Bu sayede SIM kart değişikliğinde numara ve konum bilgilerinin nereye gönderileceği belirtiliyor (Menü tuşuna basarsanız, yaptığınız değişikliklerin benzetimini yapabilirsiniz).
  • Anti-Theft gelişmiş özelliklerine girin ve Protection behaviour (Koruma davranışı) sayfasında şunların seçili olduğundan emin olun: Sound siren (Siren çal), Deny phone setting access (Telefon ayarlarına erişimi kapat) (bu özellik aynı zamanda uygulama yöneticisine de erişimi kapatır), Prevent USB Debugging (USB Hata ayıklamasını önle), Force data connection on (Veri bağlantısının her zaman açık olmasını sağla) (bu özellik sadece kök erişimli telefonlarda kullanılabilir). Lock text, GPS, Wipe (Kilitleme yazısı, GPS, temizleme) sayfasına girin ve mutlaka bir custom lock text (özel kilitleme yazısı) belirtin. Buraya telefonu bulanın hangi numarayı aramasını vb. isteyebilirsiniz. Yine aynı sayfada Automatically enable GPS (GPS’i otomatik aktive et) seçeneğini işaretleyin (telefonunuz kök erişimli ise zaten otomatik olarak çalıştırılacaktır).
  • Hard reset protection (Donanım sıfırlama koruması) sayfasına gidin. Burada Store settings (Ayarları kaydet) seçin (Bu özellik sadece kök erişimli cihazlarda çalışır). Direct Write Method (Doğrudan Yazma Yöntemi) ve eğer CyanogenMod kullanıyorsanız Modify custom backup list (Özel yedek listesini değiştir) seçin. Bu sayede format ve yeni ROM yüklemelerinde de silinmesi mümkün olmayacaktır.
  • Software updates (Yazılım güncellemeleri) sayfasında Weekly check (Haftalık kontrol) seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.
  • Avast ayarlarında, güncelleme yapılırken kullanmasını istediğini bağlantı türlerini seçin.
  • PUP detection (Muhtemel istenmeyen programları tespit et) etkinleştirin.

 

Tüm özellikleri ayrıntılı bir şekilde açıklayan kullanıcı kılavuzu için: http://files.avast.com/files/documentation/mobile-security-user-guide-en.pdf adresine gidin.

 

SMS Komutları:

 

Tüm komutlar avast şifreniz ile başlamalıdır. Eğer şifreniz yanlış girilirse normal mesaj olarak kabul edilecektir! Bu da programın tespit edilmesine yol açabilir. Bu yüzden dikkatli olun. Yapmanız gereken şey şifreniz ve komutu yazıp size bildirilen telefon numarasına normal SMS olarak göndermeniz.

Doğru gönderim yaparsanız telefonunuzda herhangi bir bildirim, mesaj alım bilgisi veya uyarısı gösterilmeyecektir. Ayrıca mesaj sesi oynatılmayacak veya ekran ışığı da açılmayacaktır.

Aşağıdaki metin bu adresten alınmıştır: http://www.avast.com/tr-tr/free-mobile-security#commands

avast! Anti-Theft uygulaması basit SMS komutları kullanılarak uzaktan denetlenebilir. Bunun için Anti-Theft korumasının Anti-Theft temel ayarlarında etkinleştirilmesi gereklidir.

 

Uzaktan denetim ayarlarında, SMS komutlarını arkadaşlarla kısıtladıysanız, SMS komutları sadece belirlediğiniz arkadaş telefon numaralarından birinden gönderildiği takdirde kabul edilir. Başka numaralardan gönderilen tüm SMS komutları yok sayılır.

 

SMS komutu yapısı

Tüm SMS komutları avast! şifrenizle başlamalıdır. Örneğin, avast! şifreniz 2222 ise, bir kilitleme komutu şöyle olur:
2222 LOCK

 

LOST
Örnek: 2222 LOST
Telefonu kayboldu (LOST) olarak işaretler. Bu komut koruma davranışı ayarlarına bağlı olarak SIM kartı değişikliğiyle aynı eylemleri başlatır.

 

FOUND
Örnek: 2222 FOUND
Telefonu bulundu (FOUND) olarak işaretler. Bu komut telefon kilidini ve siren alarmını devreden çıkartır.

 

LOCK
Örnek: 2222 LOCK
Cep telefonunu kilitler

 

UNLOCK
Örnek: 2222 UNLOCK
Cep telefonunun kilidini açar

 

MESSAGE
Örnek: 2222 MESSAGE Telefonumu geri ver!
Telefonda bir mesaj görüntüler. Bu mesaj kapatılabilir. Yapışkan bir mesaj görüntülemek için LOCK ve SET LOCKTEXT komutlarını kullanın.

 

SIREN ON
Örnek: 2222 SIREN ON
Sireni açar

 

SIREN OFF
Örnek: 2222 SIREN OFF
Sireni kapatır

 

LOCATE
Örnek: 2222 LOCATE
Aygıtın yerini bulur

 

LOCATE
Örnek: 2222 LOCATE 5
Aygıtı sürekli izler

 

LOCATE STOP
Örnek: 2222 LOCATE STOP
Sürekli izlemeyi durdurur

 

CALL [telefon numarası]
Örnek: 2222 CALL
Örnek: 2222 CALL +43660333555

Hiçbir telefon numarası verilmezse, bu komut telefonun sizi geri aramasına neden olur. Telefon numarası verirseniz, telefon verilen numarayı arar.

 

FORWARD SMS [telefon numarası]
Örnek: 2222 FORWARD SMS
Örnek: 2222 FORWARD SMS +43660333555

Hiçbir telefon numarası verilmezse, gelen SMS komutun gönderildiği telefona sessiz şekilde iletilir. Bir telefon numarası verilirse, gelen SMS verilen telefon numarasına iletilir. Bu komut önceden verilen tüm SMS iletme ayarlarını geçersiz kılar.

 

İletme işlemi FORWARD SMS STOP komutu verilerek veya avast! Anti-Theft uygulaması başlatılarak iptal edilebilir.

 

CC SMS [telefon numarası]
Örnek: 2222 CC SMS
Örnek: 2222 CC SMS +43660333555

FORWARD SMS ile aynıdır ama iletme sonrasında SMS silinmez, dolayısıyla iletilen SMS hedef telefona teslim edilir (CC ifadesi kopya anlamına gelir). Bu komut önceden verilen tüm SMS iletme ayarlarını geçersiz kılar.

 

İletme işlemi CC SMS STOP komutu verilerek veya avast! Anti-Theft uygulaması başlatılarak iptal edilebilir.

 

CC CALLS [telefon numarası]
Örnek: 2222 CC CALLS
Örnek: 2222 CC CALLS +43660222333

Bu komutu vererek gelen çağrılar hakkında SMS bildirimleri isteyebilirsiniz. Başka bir telefon numarası verilmezse, bildirimler komutu veren telefona gönderilir. Bu komut önceden verilen tüm çağrı iletme ayarlarını geçersiz kılar.

 

Dünyadaki farklı ağlarda farklı işleyişler söz konusu olduğundan çağrıların doğrudan iletilmesi yöntemini uygulamadık. İletme ayarlarını hırsızların gözlerinden güvenli şekilde gizlemek mümkün değildir.

 

İletme işlemi CC CALLS STOP komutu verilerek veya avast! Anti-Theft uygulaması başlatılarak iptal edilebilir.

 

CC ALL [telefon numarası]
Örnek: 2222 CC ALL
Örnek: 2222 CC ALL +43660222333

CC SMS ve CC CALLS komutunu birleştirir. Bu komut önceden verilen tüm SMS ve çağrı iletme ayarlarını geçersiz kılar.

 

İletme işlemi CC ALL STOP komutu verilerek veya avast! Anti-Theft uygulaması başlatılarak iptal edilebilir.

 

WIPE
Örnek: 2222 WIPE
Tüm verileri telefondan silin

 

GET SMS
Örnek: 2222 GET 10 SMS
SMS mesajlarını sorgular

 

GET INBOX SMS
Örnek: 2222 GET 10 INBOX SMS
Alınan SMS mesajlarını sorgular

 

GET SENT SMS
Örnek: 2222 GET 10 SENT SMS
Gönderilen SMS mesajlarını sorgular

 

GET SMS FOR
Örnek: 2222 GET 10 SMS FOR +43660333555
Verilen telefon numarasıyla eşleşen SMS mesajlarını sorgular

 

GET CONTACTS
Örnek: 2222 GET CONTACTS
Adres defterinden kişileri sorgular

 

GET LOG
Örnek: 2222 GET LOG 10
Çağrı ve SMS günlüğünü sorgular

 

LAUNCH
Örnek: 2222 LAUNCH
avast! Anti-Theft kullanıcı arayüzünü başlatır

 

CLOSE
Örnek: 2222 CLOSE
avast! Anti-Theft kullanıcı arayüzünü kapatır

 

REBOOT
(sadece kök dizini erişimli aygıtlarda)
Örnek: 2222 REBOOT
Aygıtı yeniden başlatır

 

SET OWNER
Örnek: 2222 SET OWNER Barış Manço
Aygıtın sahibinin adını değiştirir

SET PASSWORD
Örnek: 2222 SET PASSWORD 3333
avast! şifresini değiştirir. 4-6 basamaklı bir şifre gereklidir

 

SET FRIEND 1
Örnek: 2222 SET FRIEND 1 +43660122220192
Birinci arkadaşın telefon numarasını değiştirir. Geçerli bir cep telefonu numarası verin

 

SET FRIEND 2
Örnek: 2222 SET FRIEND 2 +43660122220192
İkinci arkadaşın telefon numarasını değiştirir. Geçerli bir cep telefonu numarası verin

 

SET ONLYFRIENDS
Örnek: 2222 SET ONLYFRIENDS 1
SMS komutu yetkilendirme modunu değiştirir (0 = tüm numaralara izin ver, 1 = sadece arkadaş komutlarına izin ver)

 

SET LOCKMODE
Örnek: 2222 SET LOCKMODE 1
Telefon kilidi koruması davranışını değiştirir (0 = kilitleme, 1 = otomatik kilitle)

 

SET SIRENMODE
Örnek: 2222 SET SIRENMODE 1
Siren koruması davranışını değiştirir (0 = kilitlemede siren yok, 1 = kilitlemede siren)

 

SET APPLOCKMODE
Örnek: 2222 SET APPLOCKMODE 1
Program yöneticisi veya telefon ayarı koruması davranışını değiştirir (0 = hiçbir ayar etkin değil, 1 = program yöneticisini reddet, 2 = telefon ayarlarını reddet)

 

SET USBLOCKMODE
(sadece kök dizini erişimli aygıtlarda)
Örnek: 2222 SET USBLOCKMODE 1
USB hata ayıklama erişimi koruması davranışını değiştirir (0 = USB hata ayıklama erişimini kilitleme, 1 = USB hata ayıklama erişimini kilitle)

 

SET FORCEDATAMODE
(sadece kök dizini erişimli aygıtlarda)
Örnek: 2222 SET FORCEDATAMODE 1
Veri bağlantısı zorlama koruması davranışını değiştirir (0 = veri bağlantısını zorlama, 1 = veri bağlantısını zorla)

 

SET BATTERYSMSMODE
Örnek: 2222 SET BATTERYSMSMODE 1
Düşük pil bildirimi koruması davranışını değiştirir (0 = düşük pilde uyarı verme, 1 = düşük pilde uyarı ver)

 

SET LOCKTEXT
Örnek: 2222 SET LOCKTEXT Lütfen beni +4313283483'ten geri arayın
Özel kilit metnini değiştirir

 

SET AUTOGPS
Örnek: 2222 SET AUTOGPS 1
Otomatik GPS etkinleştirmesini etkinleştirir veya devreden çıkartır (0 = kapat, 1 = aç)

 

SET WIPEMODE
Örnek: 2222 SET WIPEMODE 1
Tam silmeyi etkinleştirir veya devreden çıkartır (0 = kapat, 1 = aç)

 

SET PROTECTION
Örnek: 2222 SET PROTECTION 1
Anti-Theft korumasını etkinleştirir veya devreden çıkartır (0 = kapat, 1 = aç)

 

Dikkat: Bu komutu kullanarak Avast! Anti-Theft sistemini tamamen devreden çıkartacak ve Anti-Theft korumasını yararasız hale getireceksiniz.

 

Telefonum kaybolduğunda hangi yolu izlememi önerirsiniz?

Not: Burada yazılanlar sadece öneridir. Başarısız olması durumunda herhangi bir mesuliyet kabul etmiyorum.

Not: Tüm komutların şifreniz ile başlamanız gerektiğini unutmayın!

 

  • Kesinlikle ilk iş sireni çalmak olmasın Gülümseme. Programın varlığını belli etmeden telefonun konumunu tespit etmeye çalışın.
  • İlk olarak LOCATE komutunu kullanarak telefonunuzun yerini öğrenmeye çalışın. Eğer yanıt almadıysanız kendi numaranızı aramayı deneyin. Kötü ellere geçmiş ise telefonunuz muhtemelen kapalı olacaktır. Panik yapmayın. Telefona yeni bir SIM kart takıldığında, yeni telefonun numarasını ve konumunu (GPS sinyali alınıyorsa GPS kullanılarak, wi-fi kullanılıyorsa internet bağlantısı yardımıyla daha az doğruluk oranıyla) otomatik olarak alacaksınız. Telefonunuz kök erişimine sahip ise şansınız yüksek.
  • IMEI numaranız ile kayıp, çalıntı için gereken yasal işlemleri başlatın.
  • LOCATE komutu ile telefonunuzu sürekli izlemeye çalışın.
  • GET CONTACTS komutu ile yeni SIM karttaki numaraları alın ve tanıdığınız herhangi bir numara olup olmadığını kontrol edin.
  • GET SENT SMS komutu ile gönderilen x mesajı sorgulayın.
  • GET LOG XX komutu ile son XX çağrı bilgisini alın.
  • Eğer kapalı bir mekanda olduğundan emin olduysanız, konuma vardığınızda telefonunuzun kendini belli etmesi için LOST komutunu uygulayın. Telefon kilitlenecek, herhangi bir şekilde sessize alınamayacak ve son ses seviyesinde siren çalacaktır...
  • Durdurmak için FOUND komutunu uygulamanız gerekmektedir.

İndirmek için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avast.android.mobilesecurity

Sormak istediklerinizi aşağıdaki yorum alanından veya iletişim sayfasından sorabilirsiniz. 

 Etiketler: android, antivirüs, ücretsiz cep telefonu antivirüs uygulaması, programı, incelemesi, avast mobile security review

Language:

Türkçe (TR)

Date added:

03.04.2012 15:42:53

Added by:

Volkan Gezer

Tags:




Write a Comment

First Name Last Name:
E-Mail (will not be shown):
Title:
Comment:
Security Code: 186306


Comments to this article


Comment: #1^
Title: Mobil ağ
Comment:

sms ile mobil ag acabiliyormuyuz?

 

Yanıt:

Doğrudan bu işlem mümkün mü bilmiyorum ama eğer koordinatlar talep edilirse, GPS ile birlikte mobil ağ veya kablosuzun açıldığını hatırlıyorum.

Added by: Onur Er (Added by: 18.08.2013 09:49:37)
Comment: #2^
Title: cevap lütfen
Comment:

my.avast.com da mail adresi ve şifre girerek oturum açmaya calışıyorum ama burda girdigim şifre acaba avast pin olarak girdigim şifre degil mi? cünkü yanlış diyor. ve bu siteden de 3 kez yanlıs girersem eger sifreyi yine telefon kilitlenicek mi? ayrıca sms komutlarını "sişre kod" şeklinde mesaj bolumune mi yazıyorum yoksa bilgisayar uzerinden mi bu sekilde islem goruyorum?

Yanıt:

Merhaba, MyAvast'taki şifreniz avast pin'inizden farklıdır. Hatırlamıyorsanız, kayıtlı e-posta adresinize şifremi unuttum e-postası gönderebilirsiniz. SMS komutlarını da kendi telefonunuza avastPIN boşluk komut yazarak yolluyorsunuz. Makaleyi okuduysanız sayfanın sonuna doğru örneklerin verildiğini görebilirsiniz..

Added by: Ahmet (Added by: 04.09.2013 10:27:16)
Comment: #3^
Title: şifre sorunu
Comment: hattımı değiştirdim ve bu programı ilk uyguladığım zaman koyduğum şifreyi simdi kabul etmiyor saatlerdir uğraşıyorum ne yapmam gerekli lütfen yardımcı olur musunuz?
Added by: Eda Aydın (Added by: 17.12.2014 11:36:22)
Comment: #4^
Title: anti theft uzaktan telefonu sildim
Comment:

Telefonum calindi baska sim kart takildigini gosteriyor my avast. Ancak ben telefonu sil ozelligini aktive ettim telefon silindi baglanti kuramiyorum ne yapmaliyim. Yelefonu sil ozelligi antitheft i de siliyormu.tesekkurler

Yanit:

Merhaba,

Oncelikle gecmis olsun.

Telefonu sil ozelligi maalesef tum telefonu fabrika ayarlarina donduruyor. Takilan SimCard numarasini sorusturmayi denediniz mi?

Added by: Huseyin Baba (Added by: 28.04.2015 01:14:15)
Comment: #5^
Title: şifre unuttum
Comment:

merhaba Telefonumun ekranı kırıldı yaptırdım fakat avast güvenlik nedeniyle kayıp çalıntı sireni çalıyor ve telefona erişemiyorum. Sım kart değişikliği hiç yapılmadı aynı sim kartı kullanıyorum. Şifremi unutsam da 2.telefona kurtarma pini göndermesi gerekiyor fakat onu da göndermiyor. Nasıl açabilirim :(

Cevap:

Merhaba, su baglantiyla bir destek talebi yapmaniz iyi olabilir.

https://support.avast.com/Tickets/Submit/&cls01&ptf01&lic01

Added by: Hüseyin (Added by: 10.08.2015 20:39:33)
Comment: #6^
Title: Karsida sms gorunmesi
Comment:

Ben uygulama calisiyor mu diye hem esim hemde kendi telime kurdum programi sonra esimin numarasindan kendi numarama komutlar gondrridm ama gonderdigim msj lar aynen tel gorundu ve esime giden bilgiler de ayni sekilde bende goruldu birde uzaktan kontrol panelini nasil acabiliriz nerde bi turlu bulamamadim simdiden tsk

Cevap:

Merhaba, acaba kuruldugundan emin oldunuz mu? Uzaktan kontrol paneli derken Avast web sitesini mi kastediyorsunuz?

Added by: Erkan Balli (Added by: 05.03.2016 21:56:59)
Comment: #7^
Title: Merhaba
Comment:

Gonderdigimiz komudlar karsi tarafta gorunuyor mu? Gorunuyor ise gorunmemesini saglamanin bi yolu var mi?

Yanıt:

Merhaba,

Hayır gönderdiğiniz komutlar karşıda görünmüyor...

Added by: Mehmet (Added by: 17.06.2016 02:39:42)
Comment: #8^
Title: Komutlar
Comment: Karşı telefona mesajla gönderdiğim komutlar karşı telefona da mesaj olarak gidiyor bunu engelleme yolu var mıdır yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Added by: Hüseyin (Added by: 16.08.2016 23:07:41)
Comment: #9^
Title: Komutlar
Comment: Öncelikle emiğinden dolayı çok teşekkür ederiz . Mükemmel bir çalışma olmuş. Bi kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim 1 - Avastın internet sitesinden resim çek , ortam dinlemesi coğu zaman yapılamıyor hata veriyor , Cihaza bağlanılamıyor hatası alıyorum acaba sebebi ne olabilir 2 - Sms komutlarında PİN kullanılıyor 4 rakamlı olan ŞİFRE 8 haneli olan değil doğrumu ben denemeleri yaptım örnek olarak 2222 GET LOG 10 bunu benim telefondan yaptığımda kurulu olan telefona bu yazıda aynen gidiyor ve herhangi bir bilgi gelmiyor ( hiç bir komutta ) Dana önceki telefonda bu komutu yine görüyordu ve bilgide geliyordu bana ama şimdi hem görüyor hem bilgi gelmiyor . Ayarlarda nereye dikkat etmemiz gerekiyor . Güncel sürümden detaylı bilgi verebilirmisiniz 3 - İnternet üzerinden verilen komutlarda resim çek , ortam dinlemesi gibi kayıt yaptığında ise programın olduğu telefonada kayıt ediyor bunu nasıl engelleyebilirim Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Added by: Hakan (Added by: 29.08.2016 18:40:11)


Top of the page