Doküman >> Uygulama Düzenleme 3 (8607 Okunma)

Tam Metin:YazdırPaylaş

Uygulama Düzenleme

Şimdi çalışmalarımıza başlayabiliriz. Programımızı seçelim. Ben bir problem çıkmasın diye freeware ve açık kaynak kodlu programları tercih ediyorum. Mesela FileZilla. Çok kullanışlı bir ftp programıdır. Buraya tıklayıp indirebilirsiniz.

Language 2000'i açıyoruz. İster dosyayı sürükleyerek, ister aç tıklayıp filezilla.exe'yi seçerek koruma ve yazıldığı dil bilgilerini alıyoruz. Bakıyoruz C++ ile yazılmış. Güzel... Demek ki görsel ve değişiklikleri yapmak kolay olacak. Bakıyoruz sıkıştırma da yok. Şimdi Resource Hacker'ı açıyoruz. Exe'mizi seçip aç diyoruz. "Menu" kaynak dizininden başlıyoruz. Tırnakları silmeden yazıları çevirmeye başlıyoruz. Script'i derleye basıp hataları kontrol ediyoruz. Programı kaydedip ilk testimizi yapıyoruz.

Not: Eğer sıkıştırma gözükmemesine rağmen dosya sıkıştırıldı ibaresi varsa eXeScope'nin "Import" bölümündeki "Section Header" kaynağına bakmakta da yarar var. Hala çözüm yoksa ProcDump32 ile "Unknown" seçeneğini seçip sıkıştırmayı açmayı denemelisiniz. (Bu program ilk sayfada yer almaktadır. Gitmek için tıklayın.)

Sıra geldi diyaloglara. Bunlar karşımıza gelen ve kullanıcıdan bir şeyler isteyen pencerelerdir. Aynı şekilde tırnakları silmeden ve yazım kurallarına dikkat ederek çeviriyoruz. (Bunları kontrol butonuna sağ tıklayıp Kontrolü düzenle butonu ile de Başlık bölümünü değiştirerek daha kolay yapabiliriz.) Script'i derleye basarak yazıların taşıp taşmadığına yada Türkçe karakterlerin doğru görünüp görünmediklerine bakıyoruz. Sonraki kaynağa geçiyoruz. Düzenliyoruz ve bu kaynak grubu da bittikten sonra kaydedip bir test daha yapıyoruz. (Bu testler emeklerinizin boşa gitmemesi için yapılıyor.)

String Table bölümünde ise karşınıza metin olarak gelen hata ve bilgi mesajlarıdır. Mesela "Bağlantı kesildi..." yada "Bağlanıyor... Lütfen bekleyin..." gibi mesajlar. Çevirip Derle'ye basıyoruz.

Eğer isterseniz bitmap bölümündeki resimleri de değiştirebilirsiniz. Fakat 1 piksellik çözünürlük bile uygulamanın hata çıkarmasına yol açacaktır. Çok dikkatli olun.

Delphi ile yazılmış uygulamalarda RC Data adı verilen kaynak gruplarında menü ve diyaloglar saklıdır. Bazı programlar ANSI_CHARSET kullanırlar ve bu Türkçe karakterleri desteklemez (Yalnızca 255 karakteri destekler). Biz bunu en güvenlisi olarak DEFAULT_CHARSET yaparak Windows'un içinde bulunduğu sisteme göre uygun karakterleri göstermesini sağlarız.

Son olarak Version info bölümüne aşağıdaki satırları ekliyoruz:

            VALUE "Çeviri", "Adınız - mail adresiniz vb."

(Fakat bunları köşeli parantezler "}" kapanmadan eklemeliyiz. Mesela "Company" belirtecinin altına.)

Not: Program, dahili script editörü sayesinde hataları bulabilmesine rağmen bazı programlar orjinal dosyanın bozulduğunu anlıyor ve hata veriyor. Bunu önlemek için sık sık farklı yedekler alın ki çalışmanız boşa gitmesin. Çünkü Resource Hacker yalnızca ilk dosyanın yedeğini alıyor.

Devam etmek için tıklayın.

Dil:

Türkçe (TR)

Eklenme Tarihi:

17.03.2010 02:48:35

Ekleyen:

Volkan Gezer

Etiketler:




Yorum Yaz

Adı Soyadı:
E-Posta (gösterilmeyecek):
Başlık:
Yorum:
Güvenlik Kodu: 414268


Makaleye Yapılan Yorumlar


Yorum Bulunamadı!
Sayfa Başı